Tips bij het maken van een productvideo

Productvideo’s zijn in veel gevallen een hele goede manier om als bedrijf jouw doelgroep te bereiken. Een foutje in een productvideo is snel gemaakt en daarom kun je het beste goed voorbereid aan de slag gaan. Met de tips die je in dit artikel leest ben je helemaal op de hoogte over wat je moet weten. Lees zeker even verder als je een eigen bedrijf hebt en ook een productvideo wilt maken of laten maken. 

Maak de video niet te lang

Hoe graag je het ook wilt als je enthousiast bent over je eigen bedrijf, het is belangrijk dat een productvideo niet te lang wordt. Potentiële klanten of klanten gaan helaas niet op de bank onder een dekentje inclusief borrelplank naar je productfilm kijken. Het is dus echt belangrijk dat je snel to the point komt. Een goede tijd waar je jezelf aan kunt houden is 1 minuut. Iets korter of langer is natuurlijk ook geen enkel probleem! Dit geldt ook op het moment dat je een instructievideo laat maken

Begin met een goed script

Met improviseren kom je soms erg goed weg, maar dit is niet altijd het geval. Vooral bij een professionele productvideo is het belangrijk dat je jezelf goed voorbereid door middel van een script. Zo weet je zeker dat je de goede en meest relevante informatie communiceert naar de doelgroep. 

Op welke manier wil je communiceren

Het is belangrijk dat je de goede tone of voice aanhoudt in jouw video. Wanneer deze tone of voice nog niet is bepaald, is het belangrijk dat je deze afstemt op wie jouw doelgroep is. Ook is het belangrijk dat je hierin een beetje uniek bent. Zo word je namelijk snel herkent en herkenning is heel belangrijk. 

Geef niet teveel informatie

Het is misschien lastig als je veel wilt vertellen, maar het is belangrijk dat je geen informatie overload geeft in de video. Vertel niet alles als er veel informatie is en laat een gedeelte van de informatie gewoon lekker aan de verbeelding over. Zo houd je iemand nieuwsgierig naar jouw product of dienst. 

Disclaimer
OpwaarderenLebara.nl is niet van Lebara of aanverwant bedrijf, maar een onafhankelijke website. De site geeft informatie over Lebara en verwijst enkel naar Lebara. Er worden geen aanschaffen op of van opwaarderenlebara.nl gedaan en wij zijn niet verantwoordelijk voor enige zaken.

Beoordeling

5/5

 Onafhankelijk

 Informatief

 Advies

 © 2022 opwaarderenlebara.nl – All rights reserved.