Het kopen van een woonhuis in 2022

Het kopen van een woonhuis in 2022 is lastiger dan je denkt. De huizenprijzen zijn hoog en het is lastig om een passende hypotheek te krijgen. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het aanschaffen van een kluswoning. Maar is dit wel zo verstandig?

Kluswoningen: makers of krakers van de woningmarkt?

Waar velen een voordeel zien in het aanschaffen van een kluswoning zijn er ook een hoop nadelen. De huizen zijn een stuk goedkoper maar er moet veel werk aan gebeuren voordat ze bewoonbaar zijn. Echter heb je na de verbouwing wel een huis wat je écht een thuis kunt noemen. Je hebt het helemaal naar eigen wens kunnen verbouwen. Nu met de huidige energieprijzen is er echter nog een ander nadeel. Oudere huizen zijn zeer slecht geïsoleerd en isolatie is momenteel erg duur. Voordat een kluswoning energieneutraal is ben je hoogstwaarschijnlijk enkele duizenden euro’s verder.

Werk slim, niet hard

Tijdens het verbouwen is het slim om gebruik te maken van een container, je kunt een container huren bij Renewi. Zo ben je niet genoodzaakt om met het bouwafval meerdere keren naar de stort te rijden. Een bouwcontainer kun je al huren vanaf €150,-, voor deze prijs wordt hij afgezet en opgehaald. Voor die prijs kun je zelf niet naar de gemeentelijke stort rijden. 

Afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren

Wanneer je met een kluswoning aan de slag gaat kun je de woning tot in de details afstemmen op jouw persoonlijke voorkeuren. Zo ben je verzekerd van je droomwoning wanneer je klaar bent met de verbouwing. Zo kun je alle materialen kiezen die je wilt, door de lagere aanschafprijs heb je hopelijk nog budget over voor de verbouwing. Wanneer je een instapklare woning koopt en je door je budget heen bent kun je geen aanpassingen meer doorvoeren. 

Ben niet bang voor een uitdaging

Wanneer er zich een mooie kans voordoet, ben niet bang om een duik in het diepe te nemen. Koop een kluswoning en bouw hem om tot prachtige familiewoning. Na het verbouwen is de kans groot dat de woning meer waard is. Er bestaat een kans dat je op de verbouwing kunt verdienen, mocht je de woning erna verkopen.

Disclaimer
OpwaarderenLebara.nl is niet van Lebara of aanverwant bedrijf, maar een onafhankelijke website. De site geeft informatie over Lebara en verwijst enkel naar Lebara. Er worden geen aanschaffen op of van opwaarderenlebara.nl gedaan en wij zijn niet verantwoordelijk voor enige zaken.

Beoordeling

5/5

 Onafhankelijk

 Informatief

 Advies

 © 2022 opwaarderenlebara.nl – All rights reserved.