5 fouten die iedereen maakt bij de eerste keer kamperen

Voor het eerst gaan kamperen met je nieuwe tent, camper of caravan kan best spannend zijn. Goede voorbereiding is het halve werk, maar één ding is zeker: het gaat niet perfect. Gelukkig maakt elke beginnende kampeerder dit mee en kun je leren van de fouten van anderen. De volgende 5 fouten hoef jij dus niet te maken.

Geen informatie winnen over de camping

Er zijn veel verschillende soorten en maten campings. Van een minicamping in Beerta, tot een zeer grote camping in Renesse. Daarom is het belangrijk om je goed voor te bereiden en je vooraf te verdiepen in de camping die je gaat bezoeken. Zo voorkom je teleurstellingen en weet je wat je te wachten staat als je vakantie begint. Als je kinderen hebt, kun je bijvoorbeeld vooraf opzoeken of er een animatieteam is of een speeltuin in de buurt.

Niet de juiste kleding meenemen

Wanneer je gaat kamperen, ben je één met de natuur. Een tent heeft geen verwarming en campers en caravans zijn vaak ook niet heel warm. Het is daarom slim om je op verschillende weersomstandigheden voor te bereiden, zeker als je in Nederland kampeert. Een regenjas of laarzen kunnen zeker van pas komen, net als een extra deken. Twijfel je over je inpaklijst? Online zijn goede lijsten te vinden, zodat je niks vergeet.

Te laat op de camping arriveren

Wanneer je naar een hotel gaat, hoef je alleen in te checken en kan je vakantie beginnen. Maar dit is anders wanneer je gaat kamperen. Je moet je tent opzetten of je camper of caravan gereed maken. Je wilt niet laat arriveren en in het donker je tent opzetten. Het beste kun je proberen om vroeg in de middag aan te komen op de camping. Dan heb je ruim de tijd om je kampeeruitrusting klaar te maken.

Je kampeeruitrusting niet vooraf uittesten

Wanneer je voor het eerst gaat kamperen, kan het opzetten van een tent, caravan of camper een flinke uitdaging zijn. Om te voorkomen dat je ruzie krijgt met je reisgenoten en chagrijnig naast een half-opgezette tent komt te zitten, kun je het beste van tevoren oefenen met het opzetten van je kampeeruitrusting. Dat houdt de sfeer ook een stuk gezelliger.

Te veel meenemen

Te weinig meenemen bij het kamperen is niet handig, maar te veel meenemen is ook niet goed. Veel beginnende kampeerders nemen een hele hoop eten mee, om zeker te zijn dat ze genoeg eten bij hebben. Het nadeel is dat eten veel ruimte inpakt. Gelukkig hebben bijna alle campings ook een supermarkt in de buurt, zodat je zeker niet van de honger hoeft te sterven.

Disclaimer
OpwaarderenLebara.nl is niet van Lebara of aanverwant bedrijf, maar een onafhankelijke website. De site geeft informatie over Lebara en verwijst enkel naar Lebara. Er worden geen aanschaffen op of van opwaarderenlebara.nl gedaan en wij zijn niet verantwoordelijk voor enige zaken.

Beoordeling

5/5

 Onafhankelijk

 Informatief

 Advies

 © 2022 opwaarderenlebara.nl – All rights reserved.