Is hoelahoepen goed voor vetverbranding?

Veel mensen kennen de hoelahoep nog van vroeger, de meeste kinderen hebben er wel eens mee gespeeld. Tegenwoordig zie je de hoelahoep terug in vele workouts. De speelgoed trend zag je voor het eerst in de jaren vijftig. Het werd voor het eerst in Amerika uitgebracht onder de naam Hula Hoop, waar Hula staat voor een Hawaiiaanse dans en Hoop voor hoepel.

Klassieke variant

De hoepel die je gebruikt is vaak gemaakt van plastic of hout. Het is de bedoeling dat je deze hoepel om je heupen laat draaien. Sommige mensen bedenken hier variaties op en laten het om hun armen, benen of nek draaien. Er zijn tegenwoordig veel meer hoelahoepen op de markt dan alleen de klassieke variant. Zo is de originele variant een stuk kleiner dan de hoelahoep die tijdens work-outs wordt gebruikt. Tevens kan je een hoelahoepen met gewicht aanschaffen om de vetverbranding extra te stimuleren.

Voel je weer even kind

Het gebruik van een hoelahoep tijdens een workout is erg goed voor je lichaam. Het kan namelijk je uithoudingsvermogen verbeteren, je core versterken, daarnaast is het heel erg leuk om te doen en voel je je weer even kind. Doordat je jouw lichaam aangespannen moet houden, zodat de hoepel niet op de grond valt, train je jouw core hiermee. Je kan ongeveer driehonderd calorieën verbranden als je een uurtje gebruik maakt van de hoelahoep.

Actieve spieren tijdens hoelahoepen

Er zijn meerdere spieren die je traint tijdens een hoelahoep sessie. Zo zijn binnenste en buitenste schuine buikspieren erg actief als je gebruik maakt van een hoelahoep. Deze spieren zijn verantwoordelijk voor rotatie in jouw bovenlichaam. Jouw onderrug spieren zorgen ervoor dat je tijdens het hoelahoepen en rechte houding kan aannemen. Tevens train je jouw bil- en beenspieren.

Lichaamsbewustzijn

Kortom, als jij graag een smallere taille wilt dan kan je een sessie hoelahoepen toevoegen aan jouw work-out. Door de gespannen houding train je voornamelijk jouw core spieren. Aan je uithoudingsvermogen wordt gewerkt, wat ook weer de bloedsomloop stimuleert. Je wordt meer bewust van je eigen lichaam en je coördinatievaardigheden worden verbeterd. Om jouw trainingssessie aan te vullen kun je dagelijks tien tot vijftien minuten hoelahoepen.

Disclaimer
OpwaarderenLebara.nl is niet van Lebara of aanverwant bedrijf, maar een onafhankelijke website. De site geeft informatie over Lebara en verwijst enkel naar Lebara. Er worden geen aanschaffen op of van opwaarderenlebara.nl gedaan en wij zijn niet verantwoordelijk voor enige zaken.

Beoordeling

5/5

 Onafhankelijk

 Informatief

 Advies

 © 2022 opwaarderenlebara.nl – All rights reserved.