De perfecte wachtruimte maken

We hebben allemaal wel is een keer moeten wachten bijvoorbeeld bij de dokter, tandarts of voor je sollicitatiegesprek. Meestal kom je dan in de wachtruimte terecht, dit is een belangrijke ruimte om te hebben in je bedrijf. Het is fijn voor de klanten/gasten dat ze een comfortabele plek hebben om te zitten en te wachten en het is natuurlijk ook fijn voor de ondernemer om een plek te hebben om even de klanten/gasten te kunnen plaatsen. Er is een grote kans dat de personen die in de wachtkamer zitten en er voor de eerste keer zijn, even goed rondkijken en een conclusie trekken over het bedrijf van wat ze in de wachtruimte zien. Welke uitstraling geeft het, is het schoon, professioneel en sfeervol? Het is belangrijk dat mensen een goede indruk krijgen.

Interieur

Het is als eerste wel belangrijk dat je geen lege kamer hebt, maar wat zet je dan in een wachtruimte allemaal neer? Je kan beginnen met een salontafel. Bij de Ikea kan je heel goedkoop een salontafel kopen, maar zoek je iets dat kwalitatief beter is en meer persoonlijkheid heeft, dan kan je een epoxy salontafel kopen. Een epoxy tafel past tussen elk soort interieur en ziet er erg mooi uit. Het is natuurlijk ook erg fijn dat er bij een epoxy tafel ook een stoel staat. Zorg dat er minimaal twee stoelen staan en ook hierbij kan je het zo gek uitpakken als je wilt. Bij de Ikea simpele stoelen halen of chique stoelen met een leuke print.

Voorzieningen

Buiten een standaard zitplek zijn er ook nog een aantal andere dingen die belangrijk zijn in je wachtkamer. Zorg ervoor dat je een koffie of thee apparaat hebt of voorziening van water. Als dit niet binnen het budget valt, dan is het in ieder geval belangrijk dat je wel iets van drinken aanbiedt. Mintjes of koekjes op tafel zetten is ook een leuke en zeker lekkere toevoeging. 

Decor en budget

Daarna als laatste is het belangrijk dat je de ruimte decoreert, om je wachtruimte net even dat beetje extra te geven. Dat is beter dan een kale lege ruimte met een tafel en stoelen. Verf bijvoorbeeld een muur in de kleur van de huisstijl van je bedrijf. Je kan ook een standbeeld neerzetten of een schilderij aan de muur hangen. Een aquarium in de wachtruimte zetten, de opties zijn eindeloos. Zorg ervoor dat de ruimte wat meer sfeer krijgt en aansluit op de uitstraling die je wilt dat je bedrijf heeft. Het is natuurlijk wel belangrijk om rekening te houden met het budget. Je kan veel dingen tweedehands kopen en als je geluk hebt kan je soms gratis iets meekrijgen.

Disclaimer
OpwaarderenLebara.nl is niet van Lebara of aanverwant bedrijf, maar een onafhankelijke website. De site geeft informatie over Lebara en verwijst enkel naar Lebara. Er worden geen aanschaffen op of van opwaarderenlebara.nl gedaan en wij zijn niet verantwoordelijk voor enige zaken.

Beoordeling

5/5

 Onafhankelijk

 Informatief

 Advies

 © 2022 opwaarderenlebara.nl – All rights reserved.