Wat kan ik doen om de kwaliteit van mijn laserprinter te verbeteren?

Het is heel belangrijk dat een printer kwaliteit kan printen. Helemaal als het op zakelijk gebied gaat en het document ondertekend moet worden. Zijn jouw papieren niet mooi afgedrukt, dan straal je geen professionaliteit uit. Voor een bedrijf is het dus belangrijk om een goed werkende printer te hebben. Koop jouw zwart-wit laserprinter nu bij Refurbished Printer! In dit artikel lees je alles over het verbeteren van de kwaliteit van een laserprinter. Zo heb jij altijd een goed afgedrukte pagina!

Reinig de laserprinter regelmatig

Door regelmatig jouw laserprinter te reinigen, voorkom je een slechte afdrukkwaliteit. Dit moet je echt doen, omdat een laserprinter print met poeder. Deze kleine stofdeeltjes kunnen zich ophopen in het apparaat en hierdoor kan een slechte afdrukkwaliteit ontstaan. Voordat je de printer gaat schoonmaken is het belangrijk dat je de printer eerst ontkoppelt van zijn stroom. Daarna kan je een doekje pakken met wat schoonmaakmiddel voor  het kunststoffen oppervlak. Ga vervolgens voorzichtig met een doekje over de printer heen en maak hem schoon. Haal daarna ook het papier en de toners uit de printer, zodat je de binnenkant ook goed kan schoonmaken. Ook die moet schoon gemaakt worden. Vervang indien nodig de toners. Doe dit proces totdat jouw printer weer goede kwaliteit print. Zo kan jouw bedrijf weer een mooie print kwaliteit leveren. 

Wijzig de DPI instellingen

Het kan zijn dat jouw DPI instellingen niet goed afgesteld zijn. Dit kan ook een reden zijn dat jij geen heldere foto’s kan printen. Hoe hogere resolutie hoe mooier de afbeelding afgedrukt wordt. 

Schaf ander papier aan

Dat de printer niet mooi print kan ook aan het papier liggen dat je gebruikt. Laserprinters hebben papier nodig van goede kwaliteit voor een mooie kleurverzadiging. Test wat printpapier uit, om te kijken welke goed werkt bij jouw printer. 

Pas de afdruksnelheid aan

De afdruksnelheid van jouw printer heeft veel invloed op de kwaliteit van jouw printwerk. Zet het tempo wat lager, om een mooiere kwaliteit te krijgen. Experimenteer met welke snelheid het beste werkt. 

Disclaimer
OpwaarderenLebara.nl is niet van Lebara of aanverwant bedrijf, maar een onafhankelijke website. De site geeft informatie over Lebara en verwijst enkel naar Lebara. Er worden geen aanschaffen op of van opwaarderenlebara.nl gedaan en wij zijn niet verantwoordelijk voor enige zaken.

Beoordeling

5/5

 Onafhankelijk

 Informatief

 Advies

 © 2022 opwaarderenlebara.nl – All rights reserved.