Tips om te besparen op je zorgverzekering

De zorgverzekering is iets dat je verplicht af moet sluiten en het is dan ook een verplichte vaste last. Het is nodig, want het vergoed in ieder geval de basiszorg, maar het kan ook behoorlijk prijzig zijn en in deze dure tijden wil je natuurlijk niet te veel geld kwijt zijn aan je zorgverzekering. Gelukkig zijn er een aantal manieren om te besparen op je zorgverzekering. In dit artikel geven we je daar wat tips over.

Gebruik een vergelijker

Het besparen op je zorgverzekering, begint natuurlijk bij het vinden van de goedkoopste zorgverzekering. Dat kun je op verschillende manieren doen. De beste manier om de goedkoopste zorgverzekering te vinden, is het gebruiken van een vergelijker. Hier kun je al je voorkeuren invullen, waarna de goedkoopste verzekering voor jou naar boven komt. Ook is het handig om een site zoals Goedkoopstezorgverzekering.nl te checken. Hier kun je de goedkoopste zorgverzekeringen van het moment vinden. Je kunt tot 31 december je zorgverzekering opzeggen, waarna je tot 31 januari een nieuwe verzekering af kunt sluiten.

Verhoog je eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je eerst altijd zelf moet betalen voordat de zorg die je krijgt vergoed wordt. Is je eigen risico op, dan krijg je de zorg vergoed. Ben je nog jong en gezond en heb je niet vaak zorg nodig, dan kun je ervoor kiezen om je eigen risico omhoog te zetten. Je kunt je eigen risico tot maximaal 885 euro verhogen. Daardoor krijg je best wat korting op je polis en dat scheelt je weer in je maandelijkse kosten. Heb je wél zorg nodig? Dan kan het zijn dat je hierdoor wat duurder uit bent, je moet dan in ieder geval eerst meer zelf betalen.

Ga je aanvullende verzekeringen na

Heb je aanvullende verzekeringen? Ga dan eens na of je die ook écht nodig hebt. Check of de aanvullende verzekeringen elkaar niet overlappen, waardoor je dubbel verzekerd bent. Zijn er aanvullende verzekeringen waarmee je dubbel verzekerd bent, of die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt? Dan kun je die beter opzeggen. Zo kun je ook weer een hoop geld besparen.

Betaal per jaar

Je zorgverzekering moet toch betaald worden, dat kun je per maand of per jaar doen. Zorgverzekeraars vinden het het fijnst als jij je zorgverzekering meteen voor heel het jaar betaald, zo hoeven ze zich geen zorgen te maken dat jij misschien een keer niet zal betalen. Omdat ze graag willen dat je per jaar betaalt, geven ze vaak een paar procent korting op je premie. Meestal is dat niet veel, maar het kan je toch wat op je premie schelen.

Disclaimer
OpwaarderenLebara.nl is niet van Lebara of aanverwant bedrijf, maar een onafhankelijke website. De site geeft informatie over Lebara en verwijst enkel naar Lebara. Er worden geen aanschaffen op of van opwaarderenlebara.nl gedaan en wij zijn niet verantwoordelijk voor enige zaken.

Beoordeling

5/5

 Onafhankelijk

 Informatief

 Advies

 © 2022 opwaarderenlebara.nl – All rights reserved.