Waar u op moet letten bij het doen van de administratie

Iedereen heeft administratie

Iedereen heeft wel iets van administratie. Of je nou particulier of ondernemer bent, iedereen moet zijn papierwinkel in orde hebben en houden om niet voor vervelende verrassingen te komen staan. Daarnaast kun je er ook sowieso je voordeel mee doen door op een gegeven moment zaken met elkaar te vergelijken en te bepalen of je nog gunstig uit bent met bepaalde contracten bijvoorbeeld. 

Particuliere administratie

Als particulier heb je bijvoorbeeld administratie in de vorm van je belastingaangifte die je jaarlijks doet. De belastingdienst heeft het meeste al ingevuld. Je moet er alleen even goed overheen kijken en op het laatst de bedragen verdelen tussen jezelf en je eventuele fiscale partner. Aansluitend doe je er goed aan om de ingevulde en opgestuurde aangifte uit te printen en in een map te doen. Op die manier kun je snel nakijken wat de waardes allemaal geweest zijn.

Iets wat ook jaarlijks terugkomt voor jou als particulier is de aanslag gemeentelijke belastingen. Deze valt ieder jaar aan het begin van het jaar op de deurmat. Belangrijk punt hierin is de vastgestelde WOZ waarde. Dit is de waarde van je huis (in het geval je een koopwoning bezit). Berg deze aangifte ook goed op. Eventueel bij je aangifte inkomstenbelasting.

Ondernemers administratie

Ook als ondernemer heb je de nodige administratie. Sterker nog, als ondernemer heb je eigenlijk nog veel meer administratie. Ook als ondernemer moet je namelijk bijvoorbeeld de inkomstenbelasting doen. Maar daarnaast heb je nog veel meer zaken te regelen op administratie gebied zoals de omzetbelasting en je eventuele salaris administratie.

Hulp bij de administratie

Als je hulp nodig bent bij de administratie dan is dat ook geen probleem. Kijk maar eens naar een administratiekantoor in Etten-Leur. Klik hier voor het aanbod aan diensten van een professioneel administratiekantoor in deze plaats.

Voor zowel ondernemers als particulieren hebben zij alle benodigde expertise in huis om alle mogelijke vraagstukken tot een goed eind te brengen. Of je nou een kleine vraag hebt over waar je wat in moet vullen bij je inkomstenbelasting of als je jouw complete boekhouding wilt laten doen, het is allemaal mogelijk.

Disclaimer
OpwaarderenLebara.nl is niet van Lebara of aanverwant bedrijf, maar een onafhankelijke website. De site geeft informatie over Lebara en verwijst enkel naar Lebara. Er worden geen aanschaffen op of van opwaarderenlebara.nl gedaan en wij zijn niet verantwoordelijk voor enige zaken.

Beoordeling

5/5

 Onafhankelijk

 Informatief

 Advies

 © 2022 opwaarderenlebara.nl – All rights reserved.