Wat voor zorgverzekering is perfect als je student bent?

Wanneer je student bent, heb je vaak een druk leven. Studeren, schoolopdrachten maken, feestjes en nog heel wat andere dingen. Een zorgverzekering is dan niet iets waar jij als student veel tijd aan wilt besteden. In deze tekst lees je daarom wat de beste zorgverzekering voor jou als student is en hoe je dit allemaal goed kunt regelen voor jezelf zijn. 

Is een basisverzekering voldoende als je student bent? 

Als je student bent, ben je meestal nog jong en jonge mensen zijn over het algemeen vaak gezond. Om deze reden maken veel studenten de keuze om alleen voor een basisverzekering te gaan. Dit kan een hele goede keuze zijn wanneer je niet veel zorg nodig hebt. Dit is een ander verhaal als je een hele avontuurlijke student bent die vaak op actieve vakanties gaat. Je loopt namelijk een extra groot risico en dan kan een basisverzekering onvoldoende zijn. Het is dan handig om jezelf extra te laten verzekeren met een aanvullende verzekering. 

Het nut van zorgverzekeringen vergelijken 

In Nederland heb je voor de basisverzekering een landelijke dekking die overal gelijk is. Toch kan er een prijsverschil zitten tussen verschillende basisverzekeringen. Dit prijsverschil komt door afspraken die verzekeraars met gecontracteerde zorgverleners gemaakt hebben. Hierdoor is het een goede keuze om jaarlijks de verschillende zorgverzekeraars te vergelijken en voor de beste optie te kiezen. 

In wat voor gevallen kun je beter kiezen voor een aanvullende verzekering? 

Zoals we eerder in dit artikel al aangaven, kun je kiezen voor een aanvullende verzekering als je verwacht dat je vaak naar het buitenland gaat voor avontuurlijke vakanties. De kans is dan namelijk groter dat je zorgkosten maakt in het buitenland. Ook wanneer je niet helemaal gezond bent, zou je kunnen kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Maak je vaak gebruik van bepaalde therapieën, dan kun je jezelf daar ook aanvullend voor verzekeren. Denk over dit alles goed na en maak daarna je keuze voor een basis- of een aanvullende verzekering. 

Disclaimer
OpwaarderenLebara.nl is niet van Lebara of aanverwant bedrijf, maar een onafhankelijke website. De site geeft informatie over Lebara en verwijst enkel naar Lebara. Er worden geen aanschaffen op of van opwaarderenlebara.nl gedaan en wij zijn niet verantwoordelijk voor enige zaken.

Beoordeling

5/5

 Onafhankelijk

 Informatief

 Advies

 © 2022 opwaarderenlebara.nl – All rights reserved.