Waarom een incassobureau in de arm nemen

Elke onderneming heeft er al ooit eens mee te maken gehad: onbetaalde facturen. Om deze vervelende situatie het hoofd te bieden, nemen steeds meer ondernemingen een incassobureau in de arm. Op die manier worden torenhoge gerechtskosten vermeden. Maar wat doet nu een incassobureau zoals Rechtnet Advocaten? Dat lees je in dit artikel.

1. Rechtnet Advocaten helpt je vorderingen sneller innen

Wanneer een onderneming de knoop heeft doorgehakt om onbetaalde facturen sneller te innen, wordt vaak beroep gedaan op een incassobureau. De belangrijkste reden is dat een incassobureau over de nodige expertise en competenties beschikt. Zij weten perfect hoe ze dit bij schuldenaars moeten aanpakken en draaien er niet omheen wanneer er facturen betaald dienen te worden.

2. Invorderingsspecialisten weten hoe in contact te komen met de schuldenaar

Als er geen reactie komt nadat er enkele keren herinneringen gestuurd zijn naar de schuldenaar, ontstaat de vraag waarom de wanbetaler geen teken van leven geeft. Het is meteen het startsein om een tussenpersoon zoals een incassobureau in te schakelen omdat ze doortastender kunnen werken. Op die manier kan de situatie tussen 2 partijen beter worden ingeschat.

3. Incassobureaus sturen vaak aan op een minnelijke schikking

In tegenstelling tot wat je in eerste instantie mogelijk zou denken, probeert een incassobureau vooral de klantrelatie in stand te houden. Het hoofddoel is dat de klantrelatie tussen de schuldenaar en schuldeiser goed blijft en dat de klant indien mogelijk gevrijwaard blijft van een mogelijke minnelijke schikking. Verlies niet uit het oog dat een advocaat of deurwaarder op veel minder begrip kan rekenen bij de schuldenaar. Een dialoog voeren met een incassobureau en de schuldenaar werkt makkelijker.

4. Het maakt middelen van een onderneming vrij

Onbetaalde vorderingen innen heeft als bijkomend voordeel dat de onderneming meer financiële armslag krijgt. De ervaring leert dat een invordering bij een klant heel wat van jouw tijd in beslag neemt. Wanneer je deze taak toevertrouwt aan een gerenommeerd incassobureau, leidt dit vaak tot uitstekende eindresultaten. Een snelle afhandeling van een bepaald dossier geeft je de nodige financiële ademruimte om andere professionele taken uit te voeren. Het zorgt voor een win-win situatie voor elke ondernemer. Omdat in het overgrote deel van de twistgevallen een minnelijke schikking wordt voorgesteld, voorkom je een dure, lange en slepende gerechtelijke procedure.

Disclaimer
OpwaarderenLebara.nl is niet van Lebara of aanverwant bedrijf, maar een onafhankelijke website. De site geeft informatie over Lebara en verwijst enkel naar Lebara. Er worden geen aanschaffen op of van opwaarderenlebara.nl gedaan en wij zijn niet verantwoordelijk voor enige zaken.

Beoordeling

5/5

 Onafhankelijk

 Informatief

 Advies

 © 2022 opwaarderenlebara.nl – All rights reserved.