Hoe veilig en zeker e-mailen?

Er zijn steeds meer bedrijven, instanties en providers die maatregelen nemen om het e-mailen veiliger te maken. Dit kan er echter wel voor zorgen dat een e-mail niet aankomt, of dat applicaties en servers geen mail ‘mogen’ versturen. Dit zijn bijkomende problemen die ervoor zorgen dat de betrouwbaarheid van het mailen wat minder wordt. 

De reden voor e-mailbeveiliging

Er zijn helaas steeds meer hackers actief op het gebied van e-mail. Het onderscheppen of meelezen van e-mails is één techniek, maar ook het spammen met nepmails komt met regelmaat voor. Je kent misschien wel iemand bij wie er ooit iets geks is gebeurt via de mail. dit kan jouw organisatie ernstige schade opleveren en dit wil je graag voorkomen. Het beveiligen van je e-mail is daarom een goed idee zegt uw ICT specialist NL-XS in Tilburg

E-mailen is onbetrouwbaarder geworden

Mailen is voor de meeste bedrijven nog steeds het primaire communicatiemiddel. E-mailen heeft namelijk een hoge mate van betrouwbaarheid. Toch is 90% van het wereldwijde berichtenverkeer spam en een groot gedeelte van deze berichten bevat ook nog eens virussen. Een probleem hierbij is dat de afzender makkelijk vervalst kan worden. Hierdoor lijkt de mail te zijn verzonden door een bedrijf wat je kent, terwijl dit niet zo is. Dit zou helaas ook kunnen gebeuren met de naam van jouw bedrijf. Ook worden e-mails op verschillende manieren onderschept. Een manier om dit onderscheppen tegen te gaan, is om de mail te versleutelen. Zo zijn er verschillende maatregelen die je kunt afnemen om het mailproces  veiliger te maken. Helaas kunnen deze maatregelen ook nadelen hebben. Een van de nadelen is dat het kan gebeuren dat een mail niet meer wordt afgeleverd wanneer deze niet goed wordt ingesteld. 

Wat kun je doen? 

Als we kijken naar de risico’s van tegenwoordig, dan adviseren wij om beveiligingsmaatregelen te nemen. Laat eerst jouw ‘e-mailorganisatie’ inventariseren, om daarna een inschatting te maken van de benodigde beveiliging. Daarna kan beetje bij beetje de implementatie en de haalbaarheid ervan worden bekeken. Voordat je een keuze maak is het wel van belang dat je op de hoogte bent van alle mogelijkheden.

Disclaimer
OpwaarderenLebara.nl is niet van Lebara of aanverwant bedrijf, maar een onafhankelijke website. De site geeft informatie over Lebara en verwijst enkel naar Lebara. Er worden geen aanschaffen op of van opwaarderenlebara.nl gedaan en wij zijn niet verantwoordelijk voor enige zaken.

Beoordeling

5/5

 Onafhankelijk

 Informatief

 Advies

 © 2022 opwaarderenlebara.nl – All rights reserved.