Waarom zou je kiezen voor een Macbook?

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop, bijvoorbeeld omdat je gaat studeren of omdat je er een nodig hebt om thuis te kunnen werken? Dan heb je waarschijnlijk al gezien dat de laptops van Apple een stuk prijziger zijn dan andere laptops of Chromebooks. Toch zijn Macbooks erg populair en in dit artikel vertellen we je waarom het een goede keuze kan zijn om te investeren in een Macbook. 

Het uiterlijk van de Macbook 

Wanneer je veel met jouw laptop werkt, is het ook belangrijk dat deze laptop er goed uit ziet. Een Macbook heeft een minimalistische, strakke uitstraling. Apple houdt het simpel en de Macbook staat daar ook om bekend. Een ander voordeel is het lichte gewicht van een Macbook. Je wilt een laptop makkelijk overal mee naar toe kunnen nemen, zonder dat je de hele dag met een zware tas hoeft te sjouwen. Wist je dat je tegenwoordig ook Macbooks kunt huren? Je kunt bijvoorbeeld een Macbook Air van RentYourMac huren, maar ze hebben nog veel meer modellen en uitvoeringen in de aanbieding. 

Macbook is duurzaam

Wanneer je een laptop aanschaft, wil je daar natuurlijk het liefst zo lang mogelijk mee doen. De behuizing van een MacBook bestaat uit aluminium, dit is een erg duurzaam materiaal. Hierdoor blijft de laptop lang mooi en gaat deze lang mee. Daarnaast heeft een MacBook vaak een hoge inruilwaarde. Wanneer je besluit om na een paar jaar toch een nieuwe laptop te kopen, kun je jouw MacBook verkopen en houd je er nog mooi wat geld aan over. 

Besturingssysteem van Apple

De meeste laptops draaien op het besturingssysteem van Windows. MacBooks daarentegen zijn voorzien van Apple’s eigen besturingssysteem: MacOS. Omdat dit besturingssysteem door Apple zelf ontwikkeld is, werken software en hardware goed met elkaar samen. Daarnaast zijn er minder virussen voor MacOS in omloop, waardoor je met een MacBook minder vatbaar bent voor virussen. Apple update het besturingssysteem ook regelmatig, zodat het systeem veilig en betrouwbaar blijft. 

MacBook huren

Het grootste nadeel van een MacBook is voor veel mensen de hoge prijs. Wanneer jij zeker weet dat een MacBook een goede keuze voor jou is, kun je er ook voor kiezen om een MacBook te huren. Zo geniet je wel van alle voordelen, maar hoef je niet in één keer een grote investering te doen. Ideaal voor studenten of zakelijke gebruikers!

Disclaimer
OpwaarderenLebara.nl is niet van Lebara of aanverwant bedrijf, maar een onafhankelijke website. De site geeft informatie over Lebara en verwijst enkel naar Lebara. Er worden geen aanschaffen op of van opwaarderenlebara.nl gedaan en wij zijn niet verantwoordelijk voor enige zaken.

Beoordeling

5/5

 Onafhankelijk

 Informatief

 Advies

 © 2022 opwaarderenlebara.nl – All rights reserved.