Tips om te besparen op de inktkosten

Ondanks dat veel bestand digitaal worden bekeken en verstuurd, rollen er zowel thuis als op kantoor bij veel mensen nog regelmatig documenten uit de printer. Om te voorkomen dat de printkosten die je hebt te veel in de kosten oplopen, begin jij bij het uitzoeken van een goede printer. Er zijn buiten het gebruiken van een goede printer nog meer trucjes om te besparen op inkt. In dit artikel delen we wat tips met je!

Let op welk lettertype je kiest

Er zijn duurzame en minder duurzame lettertype zegt Refurbished Printer. Zo gebruikt het lettertype Century Gothic al ongeveer 25% minder inkt dan het veelgebruikte Arial lettertype. Ecofont is ook een erg zuinig lettertype. Bij het lettertype Ecofont zitten hele kleine gaatjes, die je met het blote oog niet ziet. Hierdoor bespaar je inkt zonder dat je er iets van merkt in het eindresultaat. 

Print in batches

Inkjet printers hebben altijd eventjes de tijd nodig om op te starten. Dit komt doordat de printkop bij het opstarten meestal eerst even wordt schoongemaakt. Dat schoonmaken gebeurt met kostbare inkt en dit is natuurlijk zonde. Het kan daardoor zo zijn dat het voordeliger is om je printer op standby te laten staan en dus niet helemaal uit te zetten. Alle documenten in één keer printen kan hierbij ook helpen. 

Print alleen in kleur als dat nodig is

Zwarte cartridges zijn minder duur dan kleurencartridges. Kijk daarom voordat je een bestand print, altijd even of het nodig is om de afbeeldingen ook uit te printen en of alles in kleur geprint moet worden. Kies bij de instellingen voor “gebruik alleen zwarte inkt”. Wanneer u kiest voor “print in grijswaarden”, combineert de printer vaak de verschillende kleuren inkt om om een hogere kwaliteit zwart te produceren.

Nieuwe cartridges

De melding die de printer afgeeft als de cartridges vervangen moeten worden, wordt vaak afgegeven als de cartridge nog niet helemaal leeg is. Klik deze melding dat dus ook zo lang mogelijk weg en vervang de cartridges pas als ze echt helemaal leeg zijn. Dat de cartridges echt helemaal leeg zijn, kun je zien aan dat de kwaliteit van het afdrukken veel minder goed is. Voor veel printers zijn er ook huismerk cartridges verkrijgbaar. Deze zijn vaak goedkoper en er zit meer inkt in. Zeker een aanrader dus!

Disclaimer
OpwaarderenLebara.nl is niet van Lebara of aanverwant bedrijf, maar een onafhankelijke website. De site geeft informatie over Lebara en verwijst enkel naar Lebara. Er worden geen aanschaffen op of van opwaarderenlebara.nl gedaan en wij zijn niet verantwoordelijk voor enige zaken.

Beoordeling

5/5

 Onafhankelijk

 Informatief

 Advies

 © 2022 opwaarderenlebara.nl – All rights reserved.